Underbara vän <3

Regnbågshinneinflammation.
Min kompis lider av Regnbågshinneinflammation därför valde jag att skriva om den sjukdomen så att jag ska lära mig lite mer om den. Min kompis är i samma ålder som mig och fick för ca 8 månader sedan diagnosen Regnbågshinneinflammation. Tydligen så är det något som hon kommer att få leva med resten av sitt liv och under dessa 8 månader har hon fått tillbaka det flera gånger.
Allt började i Oktober förra året då hon trodde att hon hade fått ögoninflammation och ringde in till vårdcentralen för att få en tid, men sjuksköterskan skrev bara ut ögonsalva utan att ta in henne på kontroll. Dagen efter så kunde hon inte se och ringde in och fick en akut tid på ögonkliniken. Där fick hon det bekräftat att det var Regnbågshinneinflammation och vart sjukskriven i 2 veckor. I början av Januari trodde hon att hon hade fått lunginflammtion pga att hon hade svårt att andas och hade fått tillbaka irritationerna på ögonen och i samma veva tappade hon hörseln helt på vänster öra, hon fick träffa läkaren på vårdcentralen som skickade henne till hörcentralen där hon fick bekräftat att hennes hörsel var nästan helt nedsatt. Dom trodde att det hängde ihop med Regnbågshinneinflammationen så hon vart inlagd och fick genomgå ryggmärgsprov, hjärnröntgen, skiktröntgen, magnetröntgen och lungröntgen samt en massa blodprover som dom skickade till akademiska nere i uppsala. Hon har varit till olika specialister på ögonkliniken och till neurologen men de kan inget fel hitta och vet inte varför hon drabbats av det eftersom att hon är i så pass ung ålder. Hon har inga andra symtomer förutom att hon har fått en nedsatt hörsel på vänster öra (det har hon än idag). När hon får Regnbågsinflammationen blir hennes ögon röda och hon blir känslig för ljus och måste använda glasögon för att kunna se både inomhus och utomhus, hon behandlas med ögondroppar. Idag väntar hon på en ny tid för yttligare en magnetröntgen.
Det är en sorglig historia och detta är något hon kommer att få leva med resten av sitt liv. Jag kan själv bara tänka mig hur jobbigt det kan vara och jag lider med henne!


Min bästa kompis skulle skriva om en sjukdom och valde regnbågshinneinflammation och tog mig som exempel =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0